Een website, wat is dat?

webkrunch wiki website

Met de term website wordt een verzameling webpagina’s aangeduid. Deze pagina’s worden gehost en zijn daardoor bereikbaar via een netwerk. Het woord ‘web’ in website is afgeleid van wereldwijd web, wat uiteraard verwijst naar het over het internet aanbieden van informatie.

Wat is een website?

Een website is een verzameling van pagina’s die bij elkaar horen en waarop doorgaans samenhangende informatie wordt gegeven. De bedoeling van een website is meestal om mensen in een bepaald land of zelfs wereldwijd (Engelstalige websites) aan te spreken en zo klanten te werven of informatie te verstrekken. Een website is te vinden op een of meerdere webservers. Voor de vindbaarheid is het noodzakelijk dat een website een domeinnaam heeft. Hiervoor bestaat het Domain Name System, het speciale systeem voor naamgeving op internet. Daarmee kunnen webservers, computers en andere zaken eenvoudig worden geïdentificeerd.

Wat is het doel van een website?

Er zijn verschillende soorten websites. Zo zijn er bijvoorbeeld sites van algemene instanties, die vooral als doel hebben om belangrijke informatie te verstrekken. Denk daarbij aan websites die zijn opgezet vanuit de regering of de belastingdienst. Daarnaast zijn er websites van non-profit organisaties. Op deze pagina’s wordt een bepaald goed doel onder ogen gebracht en wordt doorgaans op de mogelijkheid gewezen om geld te doneren. Ongeveer 80% van de websites is puur commercieel. Deze zijn opgezet door bedrijven om klanten te werven of om producten te verkopen.

Welke kosten komen er kijken bij een website?

Allereerst zijn er natuurlijk de opstartkosten: de kosten voor het bouwen van de website. Deze kosten zijn in principe eenmalig, tenzij u de website op een later moment wilt laten aanpassen. Bovendien komt er bij het bouwen van een website ook een grafisch vormgever van pas. Het zou kunnen dat het logo van uw bedrijf al in het juiste formaat beschikbaar is, maar anders dient dit nog aangepast te worden. Verder zijn er jaarlijkse kosten voor de domeinnaam. Deze kosten zijn meestal niet zo hoog en zullen zo ongeveer rond de 50 euro liggen. Wanneer u het beheer zelf in handen houdt, bent u uiteraard minder kosten kwijt.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact