WordPress, wat is dat?

webkrunch wiki wordpress

WordPress is een van de manieren om uw website te laten draaien, te onderhouden en te beheren. Wanneer u dit CMS gebruikt, hoeft u geen codetaal te spreken, mag u de term PHP meteen weer vergeten en mag u uit de buurt blijven van alles wat met programmeren te maken heeft.
Maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen en nadelen?

De uitleg van WordPress

WordPress is een van de meest gebruikte Content Management Systemen. U kunt uw website vullen, beheren en updaten met nieuwe content. WordPress valt ook wel te vergelijken met Microsoft Word. U levert de content aan en het systeem handelt de achterliggende codes af. Dat klinkt makkelijk, maar zo is het ook bewust gemaakt. U hoeft geen ervaren programmeer te zijn. Tevens hoeft u niet bekend te zijn met de achterkant van het systeem. WordPress neemt uw technische brein uit handen.

De voordelen van WordPress

  • Het is een gebruiksvriendelijke CMS, zowel beginnelingen als ervaren gebruikers kunnen vrij snel overweg met dit systeem.
  • Het bezit onbeperkte functionaliteiten, doordat u gratis plug-ins kunt installeren waarmee u uw website kunt verrijken.
  • Toegankelijk voor meerdere toestellen. Of u uw website nou bezoekt op een tablet, een telefoon of een iPad, de vormgeving en de weergave blijft gelijk.
  • Snel en gemakkelijk inhoud optimaliseren voor google. Zo kunt u bepalen op welke zoekwoorden u gevonden moet worden.

De nadelen van WordPress

Echter heeft elk voordeel ook z’n nadeel. Het systeem is geliefd onder hackers, omdat het ook geliefd is onder een grote hoeveelheid gebruikers. Hierdoor kan het systeem ook ervaren worden als een onveilig CMS, doordat hackers manieren kunnen vinden om bij jouw data te komen. Daarnaast zegt men eens dat er veel onderhoud nodig is en dient deze met enige regelmaat geüpdatet te worden.

Deze updates kosten tijd, energie en moeite en soms kan dit als heel vervelend worden ervaren. Dit hangt uiteraard voor een groot stuk af van hoe uw website opgebouwd is. Tegenwoordig kan u verschillende zaken instellen om u een hele boel werk uit handen te nemen.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact