Een workflow, wat is dat?

webkrunch wiki workflow

Wat is workflow?

Binnen iedere organisatie zijn er taken die moeten worden uitgevoerd. Vaak moeten die taken ook vele malen worden herhaald en moeten meerdere personen samenwerken om de werkzaamheden tot een goed einde te brengen. We spreken dan over workflow als er een voorgedefinieerd schema beschikbaar is binnen de organisatie, dat herhaalbaar is en waarmee de taak van het begin tot het einde op een efficiënte manier kan worden uitgevoerd. Het geeft de uitvoerders van de taak dus een beschrijving van de volgorde waarin bepaalde handelingen moeten worden uitgevoerd. Ook het aantal uitvoerders dat hieraan moet meewerken en de tijd die er voor nodig is, staan erbij vermeld. De bedoeling van een workflow is om mensen en materiaal zo effectief mogelijk in te zetten om een taak binnen zo kort mogelijke tijd af te ronden.

Wat is workflow management?

De uitvoering van een taak is altijd voor verbetering vatbaar. Dat betekent ook dat een workflow niet voor altijd vastligt, omdat een werkpatroon binnen een organisatie dan niet zou kunnen worden aangepast. Workflow management houdt zich bezig met het beheren en verbeteren van de workflows die binnen een organisatie worden toegepast. Hierbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van software. Een applicatie die workflows vastlegt, beheert en faciliteert, noemen we ook wel wel een Workflow Managent System oftewel WfMS.

Workflow zorgt voor goede informatievoorziening

Een workflow is een systeem dat voor allerlei activiteiten kan worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan de afhandeling van een inkooporder, maar ook aan de afwikkeling van de klacht van een klant. Als deze procedures worden ondersteund door een efficiënte ICT wordt hierdoor automatisch informatie teruggekoppeld die tijdens het hele proces wordt verzameld. Hierdoor is het mogelijk dat waardevolle gegevens voor de organisatie centraal worden opgeslagen. Bovendien kunnen er vaste procedures worden ingebouwd, waardoor kritische informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Hierdoor kan de workflow dan eventueel weer worden verbeterd.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact