WWW, wat is dat?

webkrunch wiki www world wide web

WWW, het wereldwijde web. Het wereldwijde web is een technologie, opgebouwd uit een aantal technische afspraken. Lees hier alles over het wereldwijde web!

WWW, Wat is dat?

Het wereldwijde web is in 1989 in het leven geroepen om het internetgebruik, en het versturen van gegevens via internet, veel gemakkelijker te maken. Doordat alles via een webbrowser te benaderen is, hoeft er niet overal apart software voor gedownload te worden. Naast een webbrowser zijn een modem/netwerkkaart en een internetverbinding essentieel om van het wereldwijde web gebruik te maken.

De basis van het wereldwijde web

Aan de basis lagen een aantal technische afspraken. Aangezien de techniek stamt uit 1989, is er inmiddels flink gesleuteld aan de eerste afspraken. De opzet was vrij gemakkelijk en zag er als volgt uit:

  • HTML, HyperText Markup Language, is de standaard opmaak voor websites. Een webbrowser leest een HTML bestand van de webserver. Door dit bestand in de webbrowser te tonen, kan je de website bekijken.
  • HTTP, Hypertext Transfer Protocol, is de verbindende brug tussen de webbrowser en de webserver. Wanneer dit protocol lokaal wordt gebruikt, spreken we van intranet.
  • URL, Uniform Resource Locator, ook wel bekend als een link van een website. Elke pagina heeft een unieke URL, waardoor deze vanaf welke locatie dan ook te bereiken zijn via het wereldwijde web.

Inmiddels zijn hier afspraken bijgekomen, als XHTML, RDF en XML. Het W3C gaat over het beheer en het ontwerp van webstandaarden. De eigenaar van deze organisatie is de bedenker van HTML en van het HTTP.

Surfen op het web

Surfen is een term die wordt gebruikt voor het bezoeken van websites. Het plaatsen van websites is relatief eenvoudig, waardoor lang niet alle informatie op het wereldwijde web ook daadwerkelijk kloppend is. Veel materiaal op het internet wordt ook illegaal aangeboden. Filmproducenten en muzikanten zijn hier de dupe van, en proberen dit te bestrijden.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact