XML, wat is dat?

webkrunch wikiml

XML, wat is dat?

U kunt XML een beetje vergelijken met HTML. Bij HTML worden er teksten tussen codes geplaatst. Deze codes zorgen er vervolgens voor dat de tekst wordt opgemaakt precies zoals u dat wenst. Dit doet u door de juiste codes te kiezen overeenkomend met waar ze voor staan. Wilt u bijvoorbeeld een tekst dik gedrukt, dan gebruikt u hier de code voor, waar u de betreffende tekst die u dikgedrukt wenst te hebben tussen de haakjes plaatst.

Over HTML kan dus worden gesteld dat deze taal ervoor is om een tekst op te maken naar hoe de gebruiker dit graag wilt. Hij is zich ervan bewust waar de codes voor staan en kiest daarom ook de juiste codes om de tekst precies zo in te stellen of weer te laten geven hoe hij of zij dat graag wil. XML maakt geen tekst op, maar zorgt voor structuur en zorgt ervoor dat gegevens kunnen worden gedeeld.

Hoe werkt XML?

XML moet zo worden ingesteld dat deze door zowel de mens als door een machine te begrijpen zijn. De indeling met HTML ziet er wel hetzelfde uit, alleen is de functie anders. Neem bijvoorbeeld RSS. De gegevens die hier in staat zijn ook gedeeld door middel van XML. Bij XML wordt er ook gebruik gemaakt van codes. Hiermee worden gedeelten van de tekst ingedeeld op een manier waarop deze gedeeld en weergegeven moeten worden. Op deze manier is het veel makkelijk voor een machine en voor de mens om de betreffende tekst te lezen.

Op het eerste gezicht ziet de indeling er wel hetzelfde uit als een HTML-bewerking, maar als u goed kijkt naar de codes die er worden gebruikt bij XML dan ziet u hierin toch wel een duidelijk verschil.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact