Yandex, wat is dat?

webkrunch wiki yandex

Yandex, wat is dat?

Google staat in de wereld als nummer één van de meest gebruikte zoekmachines. China heeft ook een eigen zoekmachine genaamd Baidu. Maar de tweede plaats van alle zoekmachines op de wereld gaat toch echt naar de Russische zoekmachine genaamd Yandex. Deze zoekmachine kent de oorsprong in Rusland en daar wordt de zoekmachine dan ook veelvuldig gebruikt. Vooral mensen uit Turkije, Wit-Rusland, Oekraïne en Kazachstan gebruiken deze zoekmachine ook erg veel. Yandex is niet alleen in het Russisch te gebruiken, maar is ook in voltalig Engels te gebruiken. Naast deze talen biedt deze zoekmachine ook ondersteuning aan voor andere talen in de wereld.

Welke functies heeft Yandex nog meer?

Yandex mag natuurlijk niet achterlopen op functies als u deze zou leggen naast de mogelijkheden die Google te bieden heeft. Als concurrent heeft het een zware taak om de diensten van Google bij te benen. Zo heeft Yandex de volgende functies naast de zoekmachine: Yandex Maps, Anaytics, Web Based Mail en een Video zoekmachine. Daarnaast kent het ook vele andere mogelijkheden. Deze functies hebben veel weg van de Google applicaties. Daarom is deze zoekmachine ook erg populair. Yandex biedt daarnaast ook ondersteuningen voor vreemde talen zoals Google dat ook doet. Zo kunnen er teksten worden vertaald van de ene taal naar de andere en daarnaast kunnen ook websites in een andere taal worden weergegeven. Yandex biedt daarnaast ook een ondersteuning aan website bouwers. Dit doen zij door middel van een speciale app die ontwikkeld is voor developers. Hiermee hebben developers de mogelijkheid om een website op een makkelijke manier op te bouwen en te optimaliseren naar de Yandex zoekmachine standaarden. Hierdoor kan de website gelijk worden voorzien van een boost zodat deze hoog in de resultaten naar voren komt.

Yandex even groot als Google?

Yandex zou zomaar eens uit kunnen groeien als een nog grotere concurrent voor Google. Google ontwikkeld telkens weer nieuwe mogelijkheden en daarnaast zijn er vele mensen op de wereld die gebruik maken van de diensten van Google. Dagelijks zoeken er miljoenen mensen op Google naar hun favoriete websites, afbeeldingen en video’s. Yandex groeit ook steeds in de mogelijkheden. Zo hebben zij zelfs hun eigen app uitgebracht voor developers waarmee zij allerlei applicaties kunnen bouwen. Alhoewel de kans klein is dat Google van de troon wordt gestoten, is Yandex wel een hele grote concurrent op het gebied van zoekmachines.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact