Youtube, wat is dat?

webkrunch wiki youtube

Op de website youtube.com kunnen video’s geüpload, bekeken en gedeeld worden. Er zijn vooral veel muziekclips te vinden, maar ook andere zaken, zoals audiobooks en complete speelfilms.

Hoe is Youtube ontstaan?

De oprichters van YouTube zeggen dat de aanleiding voor de oprichting van het netwerk het Jannet Jackson incident was tijdens de Super Bowl van 2005. Videoclips hiervan waren maar nauwelijks online te vinden. Daarom besloot men om een website op te richten om video’s te kunnen delen. Na de introductie van de eerste video ging het bijzonder snel. In de periode van april 2005 tot en met augustus 2006 werden er meer dan 6 miljoen clips geplaatst en bedroeg het aantal kijkers 100 miljoen per dag. Binnen een jaar stond YouTube in de top 10 van meest bekeken websites wereldwijd.

Hoe werkt YouTube?

Om video’s te kunnen uploaden moet u eerst een gebruikersnaam aanmaken. Daarna kan materiaal via een webformulier geüpload worden. Om filmpjes makkelijk vindbaar te maken kunt u tags, oftewel zoekwoorden, toevoegen. Deze zoektermen worden in Nederland ook wel labels genoemd. Er is een beperking in de grootte van het bestand tot 20 GB. Een tijdsbeperking bestaat niet meer sinds 2011. De clips worden automatisch gecomprimeerd, zodra ze op de servers van YouTube zijn geplaatst. U kunt gratis gebruikmaken van een ter beschikking gestelde muziek- en geluidseffectenbibliotheek.

Hoe kan er geld verdiend worden met YouTube?

Een uploader ontvangt een aandeel in de reclame-inkomsten die YouTube ontvangt. Sinds 2017 is daarbij een nieuw systeem ingevoerd waarbij wordt beoordeeld of een bepaalde advertentie geschikt is om te vertonen bij de inhoud van een video. Sinds die datum melden vele uploaders sterk gedaalde inkomsten. Bij het uploaden dient een gebruiker zich te houden aan de community-richtlijnen en auteursrechten. Ook krijgt YouTube het recht om alle geüploade filmpjes te publiceren. Via Youtube is het vloggen poulair geworden. Dit is een samenstelling van video en bloggen. De vlogger vertelt zijn verhaal of blog op video in plaats van in tekst.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact