Zoekmachinemarketing , wat is dat?

webkrunch wik zoekmachine marketing

Zoekmachinemarketing of SEM is een overkoepelende term voor twee activiteiten die uitgevoerd worden om een website of webwinkel hoger in de zoekresultaten te krijgen. Door in zoekmachinemarketing te investeren, wordt een website of webwinkel beter geïndexeerd door zoekmachines als Google. Het resultaat is dat de betreffende website of webwinkel een hogere positie krijgt op bepaalde zoektermen, met meer trafiek tot gevolg.

Zoekmachinemarketing en SEO

Zoekmachinemarketing slaat op twee activiteiten die u kunt ondernemen om uw website of webwinkel beter te laten scoren in de zoekmachines. De eerste activiteit is SEO, ook wel Search Engine Optimization genoemd. In het kader van SEO voert u enkele verbeteringen door in uw website of webwinkel, die ervoor zorgen dat uw website of webwinkel op een natuurlijke manier beter beoordeeld wordt door Google. Het resultaat van deze aanpassingen is dat u zonder extra betaling hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Huurt u een specialist in voor de SEO van uw website, dan betaalt u hier uiteraard wel geld voor.

Zoekmachinemarketing en SEA

U kunt ook starten met zoekmachinemarketing door te investeren in SEA, ofwel Search Engine Advertising. Waar u bij SEO niet betaalt om hoger in de zoekresultaten van Google te komen, doet u dit bij SEA wel. U plaatst advertenties in de zoekresultaten van Google, zodat u bij de voor u relevante zoekwoorden bovenaan de zoekresultaten komt te staan. In feite betreft SEA het plaatsen van advertenties in Google, zodat er meer bezoekers op uw website komen via deze populaire zoekmachine.

U kiest zelf welke verhouding u aan wil houden bij uw site of shop. Zo kunt u ervoor kiezen vooral in SEA te investeren, maar kunt u ook de nadruk op zoekmachineoptimalisatie of SEO leggen.

Bij Webkrunch zijn we zoekmachine expert! We helpen u graag bij het zoeken naar de juiste balans tussen SEO en SEA.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact