Zoekmachineoptimalisatie, wat is dat?

webkrunch wiki zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, is kort gezegd het vakgebied dat zich bezighoud met de positie van websites in organische zoekresultaten. Daarvoor zijn tal van verschillende technieken mogelijk. Tegenwoordig is het inzicht steeds algemener dat de beste resultaten verkregen kunnen worden door al die technieken te combineren.

Hoger in Google komen

Google is in België en Nederland oppermachtig, met marktaandelen die gewoonlijk boven de 95% liggen volgens de meeste onderzoeken. Dat betekent dat zoekmachineoptimalisatie zich in deze streken vrijwel alleen maar hoeft bezig te houden met Google.

Het gaat daarbij niet om adverteren in Google, maar louter om de organische zoekresultaten: de tien resultaten per pagina van de zoekresultatenpagina (SERP).

Combinatie van tal van factoren

Google heeft als belangrijkste doel om de gebruiker tevreden te stellen. Dat maakt SEO in de kern heel simpel, althans in theorie: hoe beter een pagina aansluit bij een bepaalde zoekopdracht, hoe hoger je komt te staan. Er zijn echter nog veel meer factoren bij betrokken, zoals hoeveel links er naar een pagina verwijzen. Het onderdeel van zoekmachineoptimalisatie dat zich daarmee bezig houdt, wordt vaak linkbuilding genoemd.

Zo kan het ook gaan over de inhoud van een pagina of artikel. De manier van schrijven en de opbouw maken niet alleen uit voor de menselijke eindgebruiker, maar ook voor Google. Content marketeers houden zich daar onder meer mee bezig.

02KlantentevredenheidWat onze klanten van ons denken?

Rob Swolfs

Recensie via Sortlist
"WebKrunch bouwde de volledige website van mijn bedrijf. Maatwerk tot in de puntjes, dat moet gezegd. Zowel op het gebied van functionaliteiten, SEO als design werden mijn aanwijzingen stipt gevolgd. En als dat niet gebeurde, was daar een bijzonder goede reden voor, onderbouwd met advies dat hout sneed - en, toegegeven, dat het eindresultaat gewoon beter maakte. "

Ilse Sneyders

Recensie via Google
"Er werd echt geluisterd en op maat van mijn noden en doelpubliek een concept uitgewerkt. Veel terugkoppeling en mogelijkheid tot eigen inbreng."

Katleen Eeckels

Recensie via Facebook
"Ik ben héél tevreden over mijn nieuwe website. Goede en snelle service! De website was voor de deadline klaar. Ik heb er positieve reacties over gekregen."

Wilt u meer klanten aantrekken via uw website, beter scoren in de zoekmachines of écht communiceren via sociale media?

Contact